İSTANBUL / KADIKÖY - Zihnipaşa İlkokulu

OKUL BAHÇEMDE DÜNYA PROJEMİZ

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi çerçevesinde verilen eğitmen eğitimlerinin ilki 9 Şubat 2018’de Akademi Kadıköy’de gerçekleştirildi. Kadıköy ilçesindeki 76 özel anaokulu, 3 resmi anaokulu ve Kadıköy Belediyesine bağlı 5 yuva olmak üzere toplam 84 anaokulu öğretmenine eğitim verildi.

26 Mart 2018’de gerçekleşen ikinci aşamada ise Kadıköy ilçesindeki ana sınıfı bölümü bulunan 22 okuldan toplam 33 temsilci öğretmen, eğitmen kriterlerine uyan belediye personeli ve gönüllü eğitmenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitmen eğitimini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan eğitmenlere, okullarında verecekleri eğitimlerde yol gösterici olacak; içerisinde iklim değişikliği, toprak, atık, su, hava konusunda teorik bilgiler, yağmur suyu hasadı, kompost yapımı ve tohum topu yapımı gibi öğrencilerin ilgisini çekecek 11 farklı etkinliği içeren “Okul Bahçemde Dünya Eğitici El Kitabı”, kompost alanını belirtmek için sticker ve eğitmen takvimi verildi.

İlk aşama sonunda temsilci olarak etkinlikleri gerçekleştirecek olan öğretmenlerle uygulama aşamaları ve modülün doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının takip edilebileceği bir e-posta grubu da (okulbahcemdedunya@googlegroups.com) oluşturuldu. Oluşturulan grupta etkinlikleri gerçekleştiren okullardan fotoğraflar paylaşılıyor, etkinliklerle ilgili sorular ise uzman eğitmenler tarafından cevaplanıyor.

Projenin tamamlanmasının ardından en büyük dileğimiz eğitime katılan anaokulu ve anasınıfı öğretmenlerinin edindikleri bilgileri diğer meslektaşlarıyla paylaşmaları, kitapçıktaki etkinliklerin uygulanmasını sağlamaları, gelecek için çevreye ve iklime duyarlı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmaları

.15-05-201815-05-201815-05-201815-05-201815-05-2018

Yayın: 15.05.2018 - Güncelleme: 15.05.2018 10:06 - Görüntülenme: 802